Közélet

Óbecsei Népkönyvtár: Megtartották a 15. Mesemondó versenyt

TV Bečej Redakcija | 2021. október. 1. | 7:20 | Közélet

Az Óbecsei Népkönyvtár és a PEREM Magyar Színházi Egyesület közös szervezésében, szerdán délután tartották meg az Óbecsei Népkönyvtárban, a 15. Hagyományos Mesemondó versenyt, amellyel a nagy meseíróról Benedek Elekről és a Magyar Népmese Napjáról emlékeztek meg.

A megmérettetésen három kategóriában, 53 Óbecse községbeli általános iskolás mesemondó mutatta meg felkészültségét.

A versengésből az óvodások és első osztályosok sem maradtak ki, ők képzőművészeti alkotásokkal, népmese illusztrációval vettek részt. A rajzpályázatra 73 munka érkezett, amelyeket Stepanov Toll Eleonóra, okleveles képzőművész értékelt. A második és harmadik osztályosokat Magyar Zsófia, a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának tagja és Fercsik Kiss Piroska, magyar nyelv és irodalomtanár, könyvtáros hallgatta meg és értékelte. Az idősebbeket  ZakinszkyToma Viktória írónő és Deák Enikő, magyar nyelv és irodalomtanár zsűrizte.

Az első kategóriába tartozó második és harmadik osztályosok versenyében,  a legjobb mesemondó Horváth Dorka lett, a második helyen Bartusz Áron végzett, míg a harmadik helyen Hódi Zsófia és Horváth Miksa osztozott. Különdíjat ebben a kategóriában Tripolszki Rita, Szabó Hanna és Tóth Noémi kapott.  A második kategória, azaz a negyedik és ötödik osztályosok versenyében, a zsűri különdíjban részesítette Ződi Kingát, és ebben a kategóriában is két harmadik díjas lett, Raffai Lara és Nagy Lóránd. A második helyezett Bátori Simon, az első helyezést  pedig Ferenci Orsolya kapta.

A hatodikosok és hetedikesek kategóriájában, a verseny legjobb mesemondója Kisutcai Ivett,  Szalma Viola lett a második, a harmadik helyen pedig Farkas Larisza és Szabó Áron osztozott. Ebben a kategóriában a zsűri három különdíjat is kiosztott, Deák Dominiknek, Szemendri Balázsnak és Koncz Villőnek.

Az óvodásoknál az első helyet Hegedűs Anna  szerezte meg, a második Koliger Dorina lett, míg a harmadik helyen Tóth Edina és Horváth Bence osztozott. Az elsősöknél Mester Zsóka alkotása lett a legjobb, a második helyen Koncz Csanád munkája végzett, a harmadik helyen pedig Albahári Noémi és Drapos Dániel osztozott.

A 15. Mesemondó Verseny, a budapesti Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával, valamint az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével valósult meg.

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator
Óbecsei Népkönyvtár: Megtartották a 15. Mesemondó versenyt
Még több hír ebből a kategóriából