Turizmus

Az óbecsei hegymászók meghódították Dél-Kučaj csúcsát és körbejárták Kelet-Szerbiát

Bogdanović Zorana | 2020. július. 9. | 11:03 | Turizmus

Az óbecsei „Lesson“ Hegymászó Egyesület nemrégiben jött vissza egy négynapos hegymászó akcióról Dél-Kučajon, melynek lábánál, 480 méter tengerszint feletti magasságban található a Grza kirándulóhely, amely az azonos nevű folyóról kapta a nevét.

Összesen 34 polgártársunk élvezte Paraćin szépségeit, meglátogatták a Gamzigradi Gyógyfürdőt, a Felix Romuliana régészeti lelőhelyet, a Ravanica kolostort, a Veliki Buk vagy Lisine vízesést, a Krupanj forrást és a Ždrelo Gyógyfürdőt.

Az edukatív-turisztikai tartalmak mellett, polgártársaink a paraćini „Javorak“ Hegymászó Klub együttműködésével, felmásztak a Dél-Kučaj csúcsára, amely a Vis elnevezést viseli és 873 méter tengerszint feletti magasságban van.

Ezt az akciót Óbecse község Ifjúsági Irodája és a Bečejprevoz Utasszállító vállalat támogatta. Ez volt az óbecsei hegymászók sorrendben ötödik akciója, melyeket Szerbia-szerte szerveznek. Nekik köszönhetően eddig megismerkedhettek Divčibara, Rajca, Tara, Soko-banja, és a Közép-Szerbiában Čačak-nál található szurdok szépségeivel.

A „Lesson“ hagyományos hegymászó akcióját, mint ahogyan több más hasonló típusú akciót sem tartottak meg idén Vajdaságban, a koronavírus járványügyi helyzet miatt. Ha azonban a körülmények megengedik, az óbecsei hegymászók néhány tevékenységet realizálni fognak.

Az óbecsei hegymászók meghódították Dél-Kučaj csúcsát és körbejárták Kelet-Szerbiát
Még több hír ebből a kategóriából