Turizmus

Azok a vendéglátósok, akik kategorizálatlan létesítményben nyújtanak szálláslehetőséget, jelentkezzenek az önkormányzatban

TV Bečej Redakcija | 2020. szeptember. 22. | 10:26 | Turizmus

Azok a vendéglátósok, akik kategorizálatlan létesítményben nyújtanak szálláslehetőséget, jelentkezzenek az önkormányzatban

A vendéglátásról szóló törvény, valamint a szabályzat alapján, amely szabályozza a szálláshelyek nyilvántartásának tartalmát és módját, előírja annak a vendéglátónak a kötelezettségét, aki kategorizálatlan vendéglátóhelyen szállást nyújt, szálló, szállás, fogadó, botel, etnoház, tanya villa, kempinghely, kenping pihenőhely, kempingmegálló stb. kategorizálatlan vendéglátóipari létesítményben a nautikus turizmus elhelyezésére, kategorizálatlan létesítményben a vadászati turizmus elszállásolására, páldául vadászotthonban, vadászházban, vadászlakban, a lehető leghamarabb kérelmet kell benyújtani a helyi önkormányzati egységhez, amelynek területén a létesítmény található.

2020. október elsejétől a központi információs rendszer (eTourist) területét szabályozó szabálykönyv alkalmazásának kezdetén, a vendéglátósok kizárólag a CIS-en keresztül tudják bejelenteni a belföldi és külföldi turistákat.

Ha ezt nem teszik meg, a vendéglátósok vétséget követnek el, amelyről értesítve lesz a Turisztikai Felügyelőség és a Belügyminisztérium- Külföldiek Szolgálata.

A vendéglátósok az alkalmazást az illetékes minisztérium honlapjáról tölthetik le ( excel táblázat –1. melléklet), kitölthetik és legkésőbb 2020. szeptember 29-ig benyújthatják az önkormányzat  Gazdasági Beruházási, Helyi Gazdaságfejlesztési és Környezetvédelmi Osztályán – legkésőbb 2020. szeptember 29-én, 14 óráig.

https://mtt.gov.rs/info-o-evidencijama-za-lok/

Ugyanezeket a dokumentumokat személyesen is átvehetik Óbecse község Közigazgatási Hivatalának 11-es irodájában.

Még több hír ebből a kategóriából