Privreda

Slovačka kompanija “Sita” želi da u Bečeju izgradi elektranu

Redakcija TV Bečej | 18. april. 2016. | 15:10 | Privreda

Predstavnici slovačke kompanije „Sita“ potpisali su juče protokol o saradnji sa predsednikom opštine Bečej Vukom Radojevićem kojim se bliže definiše izgradnja kogenerativnog postrojenja elektrane, u funkciji agrarne delatnosti.

Reč je o formiranju staklenika i bazena za uzgajanje rakova, čime se kompanija „Sita“ već bavi u Evropskoj uniji, a ova investicija vredna je između 20 i 30 miliona evra i ona će opštini Bečej doneti oko 100 novih radnih mesta.

Kako Radojević navodi, ova investicija ne bi bila moguća da lokalna samouprava od 2012. godine nije investirala u opremanje industrijske zone, gde je uloženo gotovo pola milijarde dinara. Na ovaj način opština Bečej postala je konkurentna ostalim lokalnim samoupravama, što je za cilj imalo privlačenje kako domaćih tako i stranih investicija, rekao je predsednik opštine Bečej.

Opštinu Bečej prošle nedelje, posetio je inostrani investitor iz oblasti auto-industrije. Međutim, zbog, kako kaže, poštovanja poslovne etike, Radojević nije želeo da govori o kojoj kompaniji je reč, već je kazao da će ukoliko se zalaganje lokalne samouprave isplati, ova investicija biti svojevrstan preporod bečejske privrede.

Slovačka kompanija “Sita” želi da u Bečeju izgradi elektranu
Ostale vesti iz ove kategorije