Turizam

Na Paliću održani 26. Berbanski dani

Redakcija TV Bečej | 21. septembar. 2015. | 8:00 | Turizam

Na Paliću održani 26. Berbanski dani

Na Paliću su proteklog vikenda održani 26. Berbanski dani. Lepo vreme i bogat program koji su organizatori pripremili, i ove godine privukli su veliki broj posetilaca.

Prezentacije vina, rakije, meda, hrane, tradicionalna izložba voća i povrća, muzički programi, samo su deo ponude ovogodišnjih Berbanskih dana koji se održavaju više od četvrt veka. Ruke su zadovoljno trljali izlagači, kojih je ove godine bilo 30 odsto više nego prethodnih, ali i hotelijeri, jer je smeštaj rezervisao veliki broj gostiju koji su vikend proveli na Paliću i na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

Titula kraljice berbe, koja se tradicionalno bira, ove godine pripala je Sanji Kovačev, dok je pudar godine Milorad Kovačević sa Palića. Vinski red vitezova vina Arena Zabatkiensis već petanest godina učestvuje u Berbanskim danima, kada svečano prima nove članove. Ove godine, to je Željko Zorić. Prema rečima Dragutina Miljkovića, velikog majstora vinskog viteškog reda, ovogodišnja berba grožđa obećava dobar rod i dobro vino.

Gradonačelnik Jene Maglai istakao je na otvaranju da su Berbanski dani jedna od najznačajnijih manifestacija na Paliću.

Ove godine, po prvi put u programu je učestvovala i Mesna zajednica Palić, koja je organizovala zanimljiv program koji je bio namenjen našim najmlađim sugrađanima.

Ostale vesti iz ove kategorije