Turizam

Predstojećeg vikenda 19. Dani pčelarstva

Redakcija TV Bečej | 21. septembar. 2015. | 7:00 | Turizam

Predstojećeg vikenda 19. Dani pčelarstva

U organizaciji Udruženja pčelara „Pčela“ od 25. do 27. septembra na platou ispred Gradske kuće, održaće se 19. Dani pčelarstva. Manifestaciju, koja ima za cilj promociju pčelarstva i pčelinjih proizvoda, podržao je i Grad Subotica.

Počev od petka, na trgu će biti postavljena prodajna izložba svih vrsta meda, na kojoj će se naći gotovo svi proizvodi koji su zastupljeni u pčelarskoj proizvodnji, a koji imaju široku primenu kod ljudi. Koriste se u mnogim terapijama zbog svojih, između ostalih antioksidantskih, antialergijskih, antiseptičkih i energetskih svojstava. Ove godine, Udruženje je utvrdilo da će se cvetni med prodavati za 500 dinara, a ostali će koštati od 700 dinara pa naviše.

Tokom tri dana, prodajnu izložbu će pratiti i bogat kulturno umetnički program, predavanja o blagodetima meda po ljudski organizam, predstavaljanje novih proizvoda na bazi meda i drugih pčelinjih proizvoda, kao i nagradna igra. U subotu je svečano otvaranje i izvlačenje dobitnika glavne nagrade, vikenda na Tari. Za sada je prijavljeno preko 30 učesnika prodajne izložbe, proizvođača  meda i opreme za pčelarstvo iz naše i zemalja iz okruženja.

Ostale vesti iz ove kategorije