Turizam

Vaučeri za odmor i sledeće godine

Redakcija TV Bečej | 26. septembar. 2015. | 9:00 | Turizam

Vaučeri za odmor i sledeće godine

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je akcija sa vaučerima za odmor u Srbiji dala više nego odlične rezultate, najavljujući da će turisti i sledeće godine moći da računaju na takve pogodnosti.

On je rekao da će akcija trajati od 1. januara do 31. decembra 2016, i da je planirano da se odobri 50.000 vaučera.

"Već od 1. januara nastavljamo sa projektom vaučera, ispravićemo neke manjkavosti koje smo imali u proceduri izdavanja tih vaučera da bi taj posao olakšali, ubrzali i omogućili da se što veći broj ljudi javi", kazao je Ljajić na dodeli priznanja "Turistički cvet".

On je podsetio da je za sedam meseci 2015. zabeležen rast broja domaćih turista od 12,7 odsto i da je do sada podeljeno 13.000 vaučera i ostvareno 65.000 noćenja.

Zahvaljujući toj akciji, "podignuta" su neka turistička mesta - Prolom banja, Vrnjačka banja, Lukovska banja, Kopaonik i Sokobanja, istakao je Ljajić.

On je rekao i da je već određen privatizacioni savetnik koji će predložiti model za privatizaciju 10 banja u Srbiji, i očekuje se da taj posao bude završen u prvoj polovini naredne godine ukoliko bude zainteresovanih kupaca.

Izvor: Tanjug

Ostale vesti iz ove kategorije