Turizam

Zlatna jabuka za turističku destinaciju Palić

Redakcija TV Bečej | 25. oktobar. 2015. | 11:20 | Turizam

Zlatna jabuka za turističku destinaciju Palić

Predsednik Svetske organizacije turističkih novinara i pisaca o turizmu, Tižani Hadad, uručio je u subotu  gradonačelniku Subotice Maglai Jeneu nagradu „Zlatna jabuka“ za turističku destinaciju Palić, koja ove godine obeležava 170 godina organizovanog turizma.

Bord direktora FIJET-a doneo je odluku da se za 2015. godinu umesto dve dodele tri nagrade, tako da je, pored Dubrovnika i Moskve, ovo prestižno priznanje pripalo i Paliću. Priznanje se dodeljuje se od 1970. godine zemljama, gradovima i turističkim destinacijama sa izuzetnim potencijalom.

Turizam je važan deo ekonomije svake zemlje, segment razvoja države i regije, ali i kulturna poruka, jer doprinosi zaštiti i očuvanju kulturne baštine – istakao je Hadad prilikom dodele priznanja.

Dobili smo jednu od najznačajnijih svetskih nagrada u oblasti turizma i trebalo bi da se tako i ponašamo. Trebalo bi da budemo ponosni i svesni šta će značiti ova „Zlatna jabuka“ na svakom memorandumu, na svakoj turističkoj ponudi koja će promovisati Palić i Suboticu. Ne smemo to da potcenjujemo, kao što često znamo da potcenjujemo svoje a tuđe uzdižemo – poručio je Miroslav Vasin, potpredsednik pokrajinske Vlade

Maglai je istakao da je priznanje velika čast ali i izazov i obaveza.

Palić je prvo mesto u Srbiji koje je dobilo ovu nagradu i sada se nalazi u grupi sa prethodnim dobitnicima kao što su Rovinj, Šarm el Šeik, Luksor, Antalija, Sicilija, Nikozija, Postojna, Sveti Stefan i drugi.

Ostale vesti iz ove kategorije