Privreda

Tošić: “Insistiraćemo na manjim investitorima koji nude veće plate radnicima”

Zorana Bogdanović | 21. decembar. 2018. | 10:44 | Privreda

Nemački trgovinski lanac „Lidl“ u aprilu 2019. godine bi trebalo da počne sa izgradnjom objekta u Bečeju, na mestu sadašnje autobuske stanice, rekao je predsednik opštine Bečej Dragan Tošić gostujući u emisiji „Bečejski ugao“.

„Lidl“ je kupio zemljište od „Bečejprevoza“ a do kraja ove godine Opštini Bečej biće uplaćen porez u visini od 3 miliona dinara.

Takođe u aprilu planiran je početak izgradnje italijanske fabrike tekstila „Norman group“, koja je nedavno od lokalne samouprave kupila parcelu u industrijskoj zoni po ceni od oko 12 miliona dinara. Do kraja 2020. ovaj investitor bi trebalo da zaposli 270 osoba, od toga 170 u toku naredne godine.

U najavi je, kaže Tošić, i otvaranje cinkare u maju naredne godine, koju u industrijskog zoni gradi „Knott autoflex“. Procene su da će, kada sva tri objekta budu otpočela sa radom, u opštini Bečej biti zaposleno oko 400 osoba.

Opširnije o ovoj temi, planiranim investicijama u 2019, radu članova Opštinskog veća, manifestaciji „Bečej noću“ saznajte u večerašnjem izdanju emisije „Bečejski ugao“ koja počinje u 20 časova.

Tošić: “Insistiraćemo na manjim investitorima koji nude veće plate radnicima”
Ostale vesti iz ove kategorije