Privreda

Opština Bečej predstavlja svoju turističko-gastronomsku ponudu u Milanu

Redakcija TV Bečej | 2. jun. 2015. | 13:30 | Privreda

Turistička organizacija Bečej će u saradnji sa lokalnom samoupravom i Sojaproteinom predstaviti gastronomsko-turističku ponudu naše opštine na Svetskoj izložbi “Expo 2015″ u Milanu. Na koji način ćemo ćemo promovisati našu opštinu, objasnila nam je direktorica Turističke organizacije, Gordana Džigurski.

Bečejska opština za cilj ima da, pored tradicionalne vojvođanske hrane koja obiluje ukusima i koja važi za jaku i pomalo tešku hranu, strancima predstavi i novi vid ishrane koji današnji nutricionisti smatraju izuzetno zdravim. Nakon sajma, Turistička organizacija ima u planu da nastavi edukacije na polju gastronomije koje će se, između ostalog, sprovoditi i u našoj opštini.

Hrana kao turistička atrakcija, predstavlja jedan od osnovnih potencijala svake zemlje i ako je za verovati stručnjacima, život, kultura i tradicija jednog naroda najbolje se upoznaje upravo kroz ukuse i tradicionalna jela. Upravo zbog toga, srpska kuhinja ima šta da ponudi, jer se u njoj mešaju ukusi različitih kultura i tradicija. Regionalna razvojna agencija Bačka, prema rečima direktorice Turističke organizacije, finansira ovaj odlazak na sajam. Svetska izložba Ekspo 2015 održava se u Milanu, počinje sutra i trajaće dva dana, odnosno do petka.

Opština Bečej predstavlja svoju turističko-gastronomsku ponudu u Milanu
Ostale vesti iz ove kategorije