Turizam

Bečejci organizuju nadmetanje u najboljoj suvoj kobasici

Vukašin Ljubojev | 13. mart. 2019. | 12:23 | Turizam

Druga po redu Kobasicijada – najbolja suva kobasica Bečeja, u organizaciji prijatelja „OFK Bečej 1918“ biće održana u petak 15. marta sa početkom u 18 časova u bečejskom kafiću „Aruba“ odnosno u nekadašnjem „Davidofu“.

Nakon premijernog prošlogodišnjeg takmičenja u najboljoj suvoj kobasici, organizatori su uvideli da ovaj događaj ima potencijala da stane u rang sa velikim prehrambenim manifestacijama u regionu, pa će tako i ovog trećeg vikenda u martu organizovati drugo po redu takmičenje, koje bi prema rečima organizatora trebalo da preraste u jedan od vesnika proleća u Bečeju.

Javila se potreba da Bečej dobije originalnu manifestaciju, koja će za razliku od drugih kobasicijada, poput one u Turiji ili Belom Blatu, u prvom planu imati takmičenje isključivo u ovom suvom delikatesu, kažu organizatori.

Minule godine učešće u takmičenju uzelo je 12 prijatelja bečejskog fudbalskog kluba, dok se ove godine očekuje još veći odziv takmičara ali i posetilaca. Mogu se prijaviti vlasnici svih vrsta suvih kobasica uz kotizaciju od 500 dinara, ali i uz jedan zahtev organizatora.

Kao i prethodne godine, tročlani stručni žiri podeliće vredne nagrade za tri najbolje suve kobasice.

Bečejci organizuju nadmetanje u najboljoj suvoj kobasici
Ostale vesti iz ove kategorije