Privreda

Dezinfekcija kanti za smeće u domaćinstvima do kraja godine

Zorana Bogdanović | 17. jul. 2019. | 8:55 | Privreda

Preduzeće „Potisje-Bečej“ u aprilu ove godine otpočelo je sa redovnom dezinfekcijom kontejnera sa javnih površina i kamiona za odvoženje komunalnog otpada. Svake srede dezinfikuje se više od 100 kontejnera po školama, vrtićima i u zgradama kolektivnog stanovanja.

To se, za sada, radi samo u Bečeju, dok će se sa time u naseljenim mestima će krenuti najkasnije 1. septembra, najavio je direktor tog preduzeća Zoltan Feješ.

Plan je da „Potisje“ za godinu dana samostalno obavlja ove aktivnosti, jer je trenutno za te potrebe angažovano ovlašćeno preduzeće, kazao je Feješ. Do kraja ove kalendarske godine, planiraju da uvedu dezinfekciju kanti za otpatke po domaćinstvima, kojih ima oko 12.000. Najpre će radnici „Potisja“ proći odgovarajuće obuke za taj posao.

Dezinfekcija kontejnera na ukupnom godišnjem nivou povećava troškove poslovanja „Potisja“ za 2 odsto, ali pruža mnogo veću sigurnost i zaštitu građana, kazao je direktor Feješ i dodao da preduzeće postupno i savesno planira svoje aktivnosti, troškove i prihode, o čemu svedoči nedavno usvojeni kvartalni izveštaj o poslovanju „Potisja“.

Račune za izvršene usluge preduzeće fizičkim i pravnim licima dostavlja najkasnije do 10. u mesecu, za prethodni mesec.

Kvartalni izveštaj „Potisja-Bečej“ od iduće nedelje biće dostupan građanima na internet stranici preduzeća.

Dezinfekcija kanti za smeće u domaćinstvima do kraja godine
Ostale vesti iz ove kategorije