Privreda

Proizvodi od lekovitog bilja porodice Trivunović traženi i u Rusiji

Zorana Bogdanović | 6. avgust. 2019. | 8:44 | Privreda

Mladi bračni par Sanja i Dejan Trivunović iz Bečeja pre dve godine otvorili su porodičnu firmu „Beautiful day“ za proizvodnju domaćih, prirodnih proizvoda od lekovitog bilja.

Recepti su deo njihove porodične tradicije i prenose se s kolena na koleno. Tako su ih, kažu, nasledili od roditelja i ohrabrili se da odu korak dalje i da svoje proizvode plasiraju na tržište. Sve je krenulo sa sirupima za osvežavajuće napitke od pitome nane, koprive i matičnjaka, a danas u svom asortimanu imaju džemove, kupke, čajeve, začine i planove za proširenje.

Adaptacija i opremanje objekta za proizvodnju trebalo bi da budu završeni u naredna dva meseca, kada planiraju da otpočnu sa pasterizacijom osvežavajućih napitaka koji će odmah biti spremni za konzumaciju. Njih će u povratnoj ambalaži plasirati u restorane, kafiće i prodavnice zdrave hrane.

Nedavno su pokrenuli liniju za negu tela sa osvežavajućom kupkom za telo, od 100 % prirodnih sastojaka.

Ova bečejska porodična firma predstavlja primer dobre prakse na polju razvoja malog preduzetništva, sa posebnim karakterom socijalnog preduzetništva i društveno odgovornog poslovanja, rekao je zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Pavle Počuč.

Pažljivo planiraju svaki segment proizvodnje - od izgleda ambalaže i pakovanja do korišćenja isključivo organskih sirovina. Deo biljaka uzgajaju u svojoj bašti, a deo otkupljuju od registrovanih, sertifikovanih proizvođača. Ove godine planiraju da na 30 ari posade koprivu i zovu, koje su, kažu, deficitarne na tržištu.

Proizvodi od lekovitog bilja porodice Trivunović traženi i u Rusiji
Ostale vesti iz ove kategorije