Privreda

2020. trafo-stanica na deponiji, 26 miliona dinara donacije za kontejnere

Zorana Bogdanović | 5. novembar. 2019. | 11:39 | Privreda

Opština Bečej je zaključkom Pokrajinske vlade od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj dobila trafo-stanicu u vrednosti od oko 17.000 evra, koja bi iduće godine trebalo da bude postavljena na gradskom smetlištu „Botra“ u Bečeju.

Preduzeće „Potisje-Bečej“ pre tri godine podnelo je zahtev da se obezbedi dodatna struja na deponiji kako bi moglo nesmetano da obavlja svoju delatnost na toj lokaciji, kazao nam je direktor Zoltan Feješ. On je rekao da je u toku je izrada projektne dokumentacije, te da će „Potisje-Bečej“ za realizaciju ove investicije iz sopstvenog budžeta uložiti oko 6 miliona dinara.

Na deponiji je pored hale nedavno postavljena nadstrešnica i uskoro se očekuje kompletno zatvaranje prostora namenjenog za lagerovanje i selekciju sekundarnih sirovina.

U planu za 2020. godinu je i nabavka kontejnera za odlaganje sekundarnih sirovina. Prema rečima direktora Feješa firma „Ekostar pak“ iz Beograda, inače operater za sekundarne sirovine, doniraće oko 1.000 kontejnera.

Preduzeće će do kraja ove godine dobiti 100 kontejnera, u narednoj godini još 500, a 2021. dodatnih od 400 do 500 komada. Procene su da će na 10 domaćinstava biti postavljen jedan kontejner za sekundarne sirovine.

2020. trafo-stanica na deponiji, 26 miliona dinara donacije za kontejnere
Ostale vesti iz ove kategorije