Društvo

Đaci iz Španije, Turske, Finske i Poljske proučavaju vode Bečeja

Zorana Bogdanović | 4. februar. 2020. | 12:15 | Društvo

Gimnazija Bečej ovih dana domaćin je učenicima iz Španije, Finske, Turske i Poljske, koji će do petka boraviti u našem gradu u sklopu Erazmus plus projekta međunarodne razmene pod nazivom „Voda – obilazak resursa planete Zemlje“.

Reč je o programu koji je podržala Evropska unija i koji za cilj ima da proširi znanja đaka o zaštiti životne sredine, o klimatskim promenama i o društveno odgovornom ponašanju prema okolini.

Bečejski gimnazijalci će u maju nedelju dana boraviti u uzvratnoj poseti Finskoj, potom u oktobru u Poljskoj, a sledeće godine u Turskoj i Španiji. Osim sticanja novih znanja iz oblasti ekologije, đaci se raduju što će upoznati kulturu i običaje drugih naroda, steći nove prijatelje i savladati strane jezike.

Domaćini iz bečejske Gimnazije gostujućim đacima će pokazati Bečej i njegove znamenitosti, Novi Sad, a kako je centralna tema projekta vode planirala je i poseta Palićkom jezeru, JP „Vodokanal“ gde će se bliže upoznati sa prečišćavanjem voda, dok će u SP laboratoriji raditi određene eksperimente.

Đaci iz Španije, Turske, Finske i Poljske proučavaju vode Bečeja
Ostale vesti iz ove kategorije