Društvo

OŠ „Petefi Šandor”: Uz pomoć uzorne saradnje do opstanka

Redakcija TV Bečej | 5. februar. 2020. | 13:57 | Društvo

Opstanak Osnovne škole „Petefi Šandor“ u Bečeju rezultat je uzorne saradnje nevladinih organizacija i političara, rečeno je na konferenciji za štampu, koju su juče održali članovi Školskog odbora, Saveta roditelja, predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara i nevladinih organizacija, ocenjujući događaje u protekloj godini.

Pre godinu dana ova obrazovna ustanova borila se za opstanak.  U kratkom roku peticiju podrške potpisalo je skoro deset hiljada građana. Na taj korak su, kažu, bili su prinuđeni, jer je toj bečejskoj osmoletki pretilo gašenje.

Zahvaljujući uzornoj saradnji Saveta roditelja, nevladinih organizacija i Saveza vojvođanskih Mađara uspeli su da spreče gašenje ove osmoletke.

Predstavnici Saveta roditelja su izrazili zahvalnost svima, koji su podržali  opstanak OŠ „Petefi Šandor” u Bečeju.

U protekloj godini u školi su zamenjeni prozori, obnovljen je deo sanitarnih čvorova, a do septembra će biti završena i fiskulturna sala, kazao je direktor ove osmoletke.

OŠ “Petefi Šandor” u Bečeju ima 19 odeljenja, od kojih su 4 kombinovana. Školu pohađa 246 đaka, od toga 200 na mađarskom i 46 na srpskom nastavnom jeziku.

OŠ „Petefi Šandor”: Uz pomoć uzorne saradnje do opstanka
Ostale vesti iz ove kategorije