Sport

Raspisan javni poziv za programe u oblasti sporta

Redakcija TV Bečej | 5. februar. 2020. | 14:29 | Sport

Raspisan javni poziv za programe u oblasti sporta

Opština Bečej raspisala je Javni poziv za finansiranje godišnjih programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta. Za ove namene u opštinskom budžetu ukupno je izdvojeno 19,5 miliona dinara.

Poziv je namenjen finansiranju programa za podsticanje i stvaranje uslova za unapređenje sportske rekreacije, odnosno bavljenja građana sportom, posebno dece, omladine, žena i osoba sa invaliditetom, zatim organizacija sportskih događaja od posebnog značaja za opštinu Bečej, učešće lokalnih sportskih organizacija na domaćim i evropskim klupskim takmičenjima, za fizičko vaspitanje dece predškolskog uzrasta i za školski sport.

Takođe, konkurs je namenjen i za finansiranje delatnosti u organizaciji u oblasti sporta sa sedištem na teritoriji opštine Bečej koje su od posebnog značaja za jedinicu lokalne samouprave, zatim za stipendiranje za sportsko usavršavanje kategorisanih sportista, posebno perspektivnih.

Javni poziv odnosi se i na edukaciju, informisanje i savetovanje građana, sportista i ostalih učesnika u sistemu sporta o pitanjima bitnim za odgovarajuće bavljenje sportskim aktivnostima i delatnostima, zatim za finansiranje istraživačko-razvojnih projekata i izdavanje sportskih publikacija.

Predviđeno je i finansiranje programa koji se tiču unapređenja stručnog rada učesnika u sistemu sporta i podsticanje zapošljavanja visokokvalifikovanih sportskih stručnjaka i vrhunskih sportista, kao i za nagrade i priznanja za postignute rezultate i doprinos u razvoju sporta.

Prijave se podnose do 13. februara ove godine.

O kriterijumima navedenim u javnom pozivu, neophodnoj dokumentaciji i načinu dostavljanja prijava više informacija na internet stranici opštine Bečej www.becej.rs

Ostale vesti iz ove kategorije