Privreda

Dobra saradnja lokalne samouprave i firme „Multitest“ “urodila plodom”

Redakcija TV Bečej | 27. decembar. 2015. | 15:00 | Privreda

Čelnici lokalne samouprave danas su obišli proizvodni pogon preduzeća „Multitest“, koje je u Bečeju osnovano prošle godine. Hala u kojoj se odvija delatnost ove firme je u vlasništvu opštine Bečej. Izdavanje ovog prostora u zakup i ulaganje u unapređenje energetskih kapaciteta pokazalo se kao pravi potez jer od početka formiranja proizvodne jedinice „Multitest-a“ u Bečeju broj zaposlenih se uvećao gotovo trostruko, zaključio je predsednik opštine Bečej, Vuk Radojević.

Preduzeće trenutno zapošljava četiri mašinska i tri elektroinženjera, a ostatak su strukovni radnici poput glodača, strugara, montera i trgovca. U proteklom periodu lokalna samouprava je bila u pregovorima sa firmom „Multitest“ u pogledu proširenja poslovnih kapaciteta.

Od ove godine učenici Tehničke škole imaju mogućnost da na praksu odlaze u „Multitest“. Lokalna samouprava je u toku ove godine uspela da obezbedi deo sredstva za nabavku CNC glodalice u visini od 180.000 dinara, dok je Tehnička škola putem konkursa resornog ministarstva uspela da dobije oko 300.000 dinara, a sve u cilju profilisanja adekvatnih kadrova i njihovog zapošljavanja.

Sedište kompanije „Multitest“ je u Mađarskoj u gradiću Večeš nadomak Budimpešte. Osim u Srbiji, firma posluje u još dvanaest država, a nedavno je započet posao u Singapuru. Proizvodni program se sastoji od pravljenja uređaja za testiranje snopova kablova, štampanih ploča koje sadrže gotovo svi današnji uređaji koji rade na struju, počev od mobilnih telefona pa do aviona.

Opširnije u video prilogu.

Dobra saradnja lokalne samouprave i firme „Multitest“ “urodila plodom”
Ostale vesti iz ove kategorije