Sport

Trofej „Novo selo“ Bečej 2020 otplivao preko Tise

Vukašin Ljubojev | 6. jul. 2020. | 10:17 | Sport

Ekipa „Vrebalov agrar“ iz Novog Bečeja pobedom na tradicionalnom turniru „Novo selo“ Bečej 2020 napravila je presedan, jer je, prema rečima organizatora, titula prvaka po prvi put pripala timu koji nije iz Bečeja.

Postavu su činili igrači velikog fudbala koji treniraju i igraju u Novom Bečeju, Bočaru, Novom Miloševu i Kumanu.

Jedini koji se izdvojio iz banatskog tima jeste Miodrag Pelengić, fudbaler „Vojvodine“ iz Bačkog Gradišta, koji je ujedno proglašen za igrača turnira.

Za najboljeg golmana na turniru proglašen je Isidor Milovanov, dok je titula najboljeg strelca sa 9 postignutih golova pripala Buletinu Durmišiju.

Ekipa „Jang bojsa“, koju su činili igrači iz Žabalja, Nadalja, Bačkog Gradišta i Bečeja, okitila se srebrnim medaljama, dok je treće mesto osvojila ekipa „Fortuna Sukur metal“, koja je minule dve godine bila pobednik ovog turnira.

Turnir u organizaciji Saveza sportova opštine Bečej, III Mesne zajednice „Bratstvo-jedinstvo“ i Otoa Barte igrao se 12 dana, a glavni ciljevi su bili druženje ekipa iz okolnih mesta, sticanje novih poznanstava, razmena iskustava, omasovljavanje ovog turnira i na kraju takmičenje.

Nakon turnira za starije u sredu i četvrtak na teren izlaze nešto mlađi fudbaleri. U sredu 8 jula snage će odmeriti ekipe 2010. godišta i mlađe, dok će 9. jula biti organizovan turnir za 2007. godište i mlađe.

Zainteresovani mladi timovi svoje prijave i sve ostale informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 064/506-79-22, lično u Savezu sportova opštine Bečej ili na fejsbuk stranici Otoa Barte odnosno Dejana Kapriša.

Trofej „Novo selo“ Bečej 2020 otplivao preko Tise
Ostale vesti iz ove kategorije