Društvo

Kulturno leto u Bečeju otvoreno radionicom gitare

Vukašin Ljubojev | 9. jul. 2020. | 11:01 | Društvo

Muzička radionica gitare na srpskom i mađarskom jeziku, za decu od 7 godina i starije, počela je juče u dvorištu Ekonomsko – trgovinske škole u Bečeju.

Radionica, u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Bečej i Gradskog pozorišta, već u prvom danu privukla je veliki broj momaka i devojaka, koji su došli da nauče osnove sviranja na ovom instrumentu, ali i usavrše stečenu tehniku.

Muzičku radionicu, koja će trajati u julu i avgustu, predvodi Vladimir Gurjanov, gitarista grupe Fingerbeng koji iza sebe, kako kaže, ima 25 godina iskustva sviranja ovog instrumenta, dok profesionalnu, internacionalnu karijeru gaji oko dve decenije.

Kada je reč o samom instrumentu, poželjno je da ga polaznici poseduju i ponesu na radionicu, kako bi stečeno znanje mogli da usavršavaju u svom domu.

Gurjanov kaže da se nakon ovakvih radionica i programa vrlo lako mogu pojaviti novi talenti, kao i da će one kod pojedinaca uveličati i učvrstiti ljubav prema ovom instrumentu.

Program „Kulturno leto u Bečeju“ obuhvata i glumačke radionice za decu, lutkarsku, strip i  filmsku radionicu, kao i radionicu perkusije.

Kulturno leto u Bečeju otvoreno radionicom gitare
Ostale vesti iz ove kategorije