Privreda

Potisje Bečej: Za staklenu ambalažu-platnena vrećica na dar

Redakcija TV Bečej | 18. avgust. 2020. | 10:08 | Privreda

Potisje doo Bečej u saradnji sa „Ekostar pak“ Beograd, organizuje akciju prikupljanja sekundarnih sirovina, pre svega staklene ambalaže, na području bečejske opštine, saznali smo na konferenciji za medije, koja je organizovana, juče, 17. Avgusta.

Na konferenciji su se medijima povodom  ove akcije  obratili :  Zoltan Feješ direktor „Potisja“, Boris Gaković referent za ekologiju i Bojana Perić direktorka firme „Ekostar pak“ iz Beograda.

Kako će se sprovesti akcija, na koji način će se prikupljati ambalaža, rekao nam je Boris Gaković, referent za ekologiju

 Svaki građanin koji donese više od 15 komada staklene ambalaže, dobiće na dar platneni ceger, a prikupljaju se za dalju reciklažu pre svega flaše, tegle i druge staklene stvari.

Cilj je da se prikupi što više staklene ambalaže, da što manje propada, da se ne baca na deponiju da se ne zagađuje životna sredina, pri tome, staklo se može neograničen broj puta reciklirati.

Za početak ove akcije, obezbeđeno je 1000 platnenih vrećica, građani će putem letaka biti informisani o načinu prikupljanja staklene ambalaže, kao i na sajtu Potisja. Predviđeno je da akcija traje do kraja novembra.

Potisje Bečej: Za staklenu ambalažu-platnena vrećica na dar
Ostale vesti iz ove kategorije