Privreda

“Potisje-Bečej” zasadilo oko 400 stabala oko deponije i 50 u Mileševu i Drljanu

Vukašin Ljubojev | 17. novembar. 2020. | 11:39 | Privreda

Preduzeće “Potisje-Bečej” nedavno je završilo veliku akciju pošumljavanja prostora oko gradske deponije Botra i tom prilikom zasađeno je oko 400 stabala. Akcija je proširena i na naseljena mesta Mileševo-Drljan koja su bogatija za oko 50 novih sadnica.

Stabla oko deponije u Bečeju posađena su u tri reda, a novi vetrozaštitni pojas biće širine deset metara. Sadnice su obezbeđene zahvaljujući uštedi u papiru, koje je preduzeće ostvarilo tako što je svojim korisnicima slalo elektronske račune, umesto papirnih.

“Potisje-Bečej” je 225 sadnica obezbedilo iz svog budžeta, dok je Goranski rasadnik iz Subotice u akciji očuvanja životne sredine donirao isto toliko stabala. Ulaganjem u deponiju i razdvajanjem sekundarnih sirovina od ostatka smeća, preduzeće želi da prolongira zatvaranje lokalnog smetlišta, jer će otpad, u tom slučaju morati da se nosi na regionalnu deponiju u Kikindu. To će, neminovno, podići cenu usluge.

Inače, početkom decembra u preduzeće će stići novi kamion za odnošenje smeća, vredan oko 18,5 miliona dinara. Konstantnim ulaganjem i domaćinskim poslovanjem, aktuelno rukovodstvo “Potisja” je u roku od 5 godina, vozni park star skoro dve decenije, obnovilo sa 4 nova kamiona, od kojih je najstariji iz 2017. godine.

“Potisje-Bečej” zasadilo oko 400 stabala oko deponije i 50 u Mileševu i Drljanu
Ostale vesti iz ove kategorije