Društvo

U toku konkurs za dodelu paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima

Redakcija TV Bečej | 18. novembar. 2020. | 18:47 | Društvo

U toku konkurs za dodelu paketa pomoći penzionerima sa najnižim primanjima

Penzioneri čija mesečna primanja ne prelaze 15.113,01 dinara mogu ostvariti pravo na pakete pomoći koje dodeljuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Da bi ostvarili pravo na pakete, koji sadrže osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu, najstariji sugrađani prilikom konkurisanja moraju priložiti ček kojim dokazuju visinu svoje penzije.

Prijave se podnose komisiji za dodelu pomoći Opštinskg udruženja penzionera Bečej u ulici Braće Tan broj 2 u Bečeju u periodu od 10. do 24. novembra od 8 do 12 časova.

Komisija se stara da svi korisnici penzija, bez obzira da li su učlanjeni u udruženje ili ne, ostvare ovo pravo. Komisija utvrđuje i overava rang listu kandidata i objavljuje je na oglasnoj tabli udruženja i PIO Filijale u Bečeju.

Korisnici penzija imaju pravo na prigovora na rang listu, u roku od 8 dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli.

Paketi pomoći biće dodeljeni nakon što bude okončan postupak rešavanja prigovora i kada budu formirane konačne rang liste.

U Opštinskom udruženju penzionera Bečej apeluju na sugrađane da se prilikom podnošenja prijava pridržavaju svih propisanih mera bezbednosti koje uključuju nošenje zaštitne maske i držanje fizičke distance.

Ostale vesti iz ove kategorije