Kultura

Proglašeni pobednici ekološkog likovnog i literarnog konkursa

Vukašin Ljubojev | 18. novembar. 2020. | 9:27 | Kultura

Literarni i likovni konkurs pod nazivom „Za sve, koji volite našu planetu“ namenjen osnovcima i predškolcima završen je juče. Pristigla su ukupno 154 rada, a žiri je proglasio najuspešnije učesnike konkursa koji su organizovali Knjižara „Prizma-93“ i Udruženje građana „Ekobečej“.

Na literarni konkurs pristiglo je 38 radova na mađarskom jeziku u kategoriji od V do VIII razreda i svi su učenici Osnovne škole „Sever Đurkić“.

Radove je vrednovala nastavnica mađarskog jezika, Regina Horvat. Radovi dokazuju da učenike veoma zanimaju, a istovremeno i zabrinjavaju, ekološki problemi i da imaju želju da budu deo njihovih rešenja.

Prvo mesto osvojila je Blanka Tripolski, drugo su podelile Lea Kirti i Laura Halas, a treće je pripalo Davidu Sekaču. Specijalna nagrada dodeljena je Fioni Lovaš za maštovit i inovativni pristup temi.

Na likovni konkurs je prispelo 16 kolektivnih i 100 pojedinačnih radova, ukupno 116, a njih je ocenjivala akademska slikarka Tijana Grujić.

U kategoriji predškolaca, za kolektivne radove nagrađeni su objekat „Kolibri”, „Makadi” Bačko Petrovo Selo, a nagrađen je i individualni rad Bojana Japundžića iz Radičevića.

U kategoriji nižih razreda osnovnih škola, prvu nagradu za kolektivni rad podelili su učenici IV-d OŠ „Petefi Šandor” iz Drljana i I-1 OŠ „Sever Đurkić. Potom druga nagrada pripala je đacima II-a OŠ „Šamu Mihalj” Bečej i III-b OŠ „Zdravko Gložanski”. Treće mesto su podelili učenici III-1 ŠOSO „Bratstvo”, I-3 OŠ „Sever Đurkić” i I-c OŠ „Zdravko Gložanski”.

Među individualnim radovima u istoj kategoriji prvo mesto podelili su Miloš Radanović i Vukan Vujčić, zatim drugo Nikolina Milkić i Irina Dinić, a treće Đurđa Stojanović i Doža Loti. Specijalna nagrada dodeljena je Oršolji Ferenci.

Među učenicima viših razreda prvo mesto je osvojio Nikola Cvejanov, drugo su podelili Vivien Sabo i Milica Gvozdenović, a treće je pripalo Korini Kasaš. Specijalne nagrade dodeljene su Vivien Godo i Akošu Tripolskom.

Proglašeni pobednici ekološkog likovnog i literarnog konkursa
Ostale vesti iz ove kategorije