Privreda

Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu

Redakcija TV Bečej | 18. februar. 2021. | 12:51 | Privreda

Podrška mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu

Ministarstvo privrede je objavilo javne pozive za tri programa podrške mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetništvu za koje je ukupno u ovoj godini opredeljeno 450 miliona dinara.

Objavljeni su javni pozivi za Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene preduzetnice i mlade, Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike  u poslovanju i Program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte. Programe sprovode Ministarstvo privrede i Fond za razvoj, a predstavljaju kombinaciju bespovratnih sredstava i povoljnih kredita Fonda.

Ministarstvo je za program  podrške ženama i mladim preduzetnicima koji su početnici u poslovanju, a koji se prvi put sprovodi ove godine, opredelilo 100 miliona dinara bespovratnih sredstava. Kada je reč o početnicima u poslovanju opredeljeno je 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, a kroz program podsticanja preduzetništva kroz razvojne projekte 200 miliona dinara bespovratnih sredstava. Preostali iznos investicionog ulaganja privrednih subjekata finansiraće se iz kredita Fonda za razvoj.

Javni pozivi otvoreni su dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31. decembra ove godine. Sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu pronaći na internet strani Ministarstva privrede: www.privreda.gov.rs i  Fonda za razvoj:  www.fondzarazvoj.gov.rs.

Ostale vesti iz ove kategorije