Privreda

Prva zgrada sa aktivnim betonskim sistemom grejanja gradiće se u Bečeju

Slađana Đorđijev | 25. februar. 2021. | 9:41 | Privreda

Početkom marta u Bečeju će se graditi prva zgrada u Srbiji sa aktivnim betonskim sistemom za  grejanje i hlađenje, koji se ugrađuje u plafon, tako što se paneli postavljaju direktno na oplatu betonske ploče.

Zoltan Tot, vlasnik bečejske kompanije „Totpromet“ koja  postavlja ovakve sisteme,  kaže da su  oni za grejanje i hlađenje  površina danas  u svetu  više  u upotrebi od drugih, a u pogledu funkcionisanja postoje samo male razlike u odnosu na podno grejanje.

Do sada su u stanogradnji korišćeni radijatori ili drugi sistemi grejanja, koji su grejali vazduh prostorije ,oduzimali su prostor, dok je ovim sistemom komfor mnogo veći.

U ovoj kompaniji ističu da su prednosti sistema ušteda od 25 odsto, nema alergijskih reakcija, kondenzacije, sistem je bešuman, prostor bolje iskorišćen. Ovaj sistem koji funkcioniše slično kao klima uređaj, ugrađen je u nekoliko kuća u Bečeju i Adi, jedan sistem u manjoj zgradi u Novom Sadu, a u martu u Bečeju će se graditi zgrada sa 17 stanova koja će od temelja do krova, biti energetski efikasna i prva u Srbiji u kojoj će se ugraditi aktivni sistem betonskog grejanja i hlađenja.

Prva zgrada sa aktivnim betonskim sistemom grejanja gradiće se u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije