Politika

Mehanizam „Građanska stolica“ po prvi put pokrenut u Bečeju

Slađana Đorđijev | 26. mart. 2021. | 10:32 | Politika

Mehanizam „Građanska stolica“ po prvi put je iskorišćen na 9. sednici SO Bečej, te je naša sugrađanka Gordana Adamov, imala priliku da se sa govornice obrati odbornicima. Do sada je svaki zainteresovan građanin imao pravo da prisustvuje sednici, ali potpisivanjem deklaracije, krajem prošle godine, omogućeno je građanima da apliciraju i dobiju pravo i da se u tri minuta i obrate odbornicima. Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej, kaže da je zadovoljan što su građani počeli da se javljaju  i da je to od izuzetnog značaja za brže i efikasnije rešavanje problema .

Gordana Adamov, je prva građanka koja je iskoristila svoje pravo i obratila se odbornicima na temu Pravilnika o naknadi štete od napada pasa lutalica. Ona nam je i rekla kako teče postupak prijave i da joj je bila čast što je dobila ovakvu priliku.

Na jednoj sednici pravo da se obrati odbornicima može dobiti najviše tri građanina. O njihovom izlaganju, odbornici nemaju pravo da donesu odluku, a  na neka postavljena pitanja, građani mogu odgovor dobiti i pisanim putem  rekao je Igor Kiš predsednik SO Bečej.

Inače, u opštini Bečej,  realizuje se i projekat, budžet po meri građana, a mehanizmom građanska stolica, svakako se pokazuje da  su važni mišljenje i stav svakog žitelja.

Mehanizam „Građanska stolica“ po prvi put pokrenut u Bečeju
Ostale vesti iz ove kategorije