Kultura

Dejan Tomić: „Najbolji pevači u to vreme koristili aranžmane Hadnađeva“

Slađana Đorđijev | 31. mart. 2021. | 7:42 | Kultura

Isidor Hadnađev, kompozitor, aranžer i muzički urednik, rođen je u Bečeju 25. marta 1909. godine. Njegov rad  i stvaralaštvo, zabeleženi su u mnogim novinski člancima, nosačima zvuka, knjigama.  U rodnom Bečeju, njegovo ime vezuje se za osnivanje Muzičke škole. O njegovom stvaralaštvu knjigu je napisao Dejan Tomić, muzički urednik radio Novog Sada .

Slušaoci radio Novog Sada, njegovog drugog programa, svakako su uživali u muzici koju je za njih birao Hadnađev. Naime 1960. godine, kada je osnovan drugi program radio Novog Sada, Hadnađev je postavljen za urednika narodne muzike i tu ostaje do penzionisanja. U tom periodu života komponovao je i aranžirao za mnoge poznate pevače narodne muzike.

Dejan Tomić, koji nam je ispričao mnogo toga o životu našeg sugrađanina, napisao je 27 knjiga o muzici, muzičkom stvaralaštu, o različitim instrumenima.

Opširnije o životu i radu Isidora Hadnađeva, pogledajte večeras od 20h u emisiji „Bečejski ugao“ u kojoj je naš sagovornik Dejan Tomić, autor knjige „ Muzička ostavština Isidora Hadnađeva u radio Novom Sadu“

Dejan Tomić: „Najbolji pevači u to vreme koristili aranžmane Hadnađeva“
Ostale vesti iz ove kategorije