Zdravstvo

Danas predviđena imunizacija 515 građana

Redakcija TV Bečej | 8. april. 2021. | 5:46 | Zdravstvo

Danas predviđena imunizacija 515 građana

U opštini Bečej u prethodna 24 časa prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 28 građana, dok su tri lica upućena na hospitalizaciju. Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u opštini Bečej zaključno sa jučerašnjim danom obolelo je ukupno 2836 građana, od čega 786 aktivnih slučajeva zaraze Kovidom-19.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej u prethodna 24 časa nije bilo testiranja putem brzih testova.

Urađeno je 50 antigenskih testova, među kojima 19 pozitivnih na korona virus.

Uzorkovano je 33 PCR testa i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine, od kojeg je u proteklih 24 časa pristigao 31 rezultat PCR testova a prisustvo korona virusa potvrđeno je kod 9 građana.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Za danas je predviđena imunizacija 235 građana prvom dozom vakcine Sinofarm, 250 građana prvom dozom vakcine Pfajzer i 30 građana drugom dozom vakcine Sputnjik V.

Sutra, 9.aprila, od  8 sati, moći će svi zainteresovani da dođu u Sportski centar, jer će biti omogućena vakcinacija određenom dodatnom količinom vakcina Sinofarm i za pacijente koji nisu zakazani.

Istovremeno će se na tom punktu obavljati i vakcina za zakazane, dakle  biće oformljena 2 reda, jedan za zakazane, jedan za ne zakazane, pa molimo građane koji dođu na imunizaciju da strogo poštuju sve epidemiološke mere.

Ostale vesti iz ove kategorije