Politika

„Situacija privrede tokom pandemije” – Ištvan Pastor sa lokalnim privrednicima i poljoprivrednicima

Redakcija TV Bečej | 9. april. 2021. | 11:18 | Politika

„Situacija privrede tokom pandemije” je bila tema  okruglog stola koji je održan danas u Spomen kući Tan, na kojem je Ištvan Pastor predsednik Saveza Vojvođanski Mađara, razgovarao  sa lokalnim privrednim organizacijama o njihovim problemima i mogućim rešenjima na tu temu. Više od godinu dana traje pandemija korona virusa, a ta situacija je značajno uticala kako na naše živote, tako i na privredu.

Generalno brojke pokazuju da je u proteklih od prilike godinu dana odkad traje pandemija, Vojvođanska privreda relativno dobro pokazala svoju kondiciju, za razliku od okolnih regiona, u Vojvodini je i u pogledu industrijskog učinka, i što se tiče prerađivačke industrije, ili poljoprivrede, pokazan rast u proteklih godinu dana od 3, 3,5, i 4,4 posto, istakao je Ištvan Pastor, dodajući da je optimista što se tiče perspektive razvoja Vojvođanske privrede.

Na kraju prošle godine, i početkom ove, Vlada Mađarske preko različitih konkursa je pružila  priliku da oko 50 mađarskih preduzetnika odpočne sa radom na teritoriji Vojvodine, što je značajno doprinelo razvoju ovog regiona. Bečej ima svoju privlačnost za investicije, koje rezultiraju  da i u ovu opštinu počinju da dolaze novi investitori, zaključuje Pastor.

„Situacija privrede tokom pandemije” – Ištvan Pastor sa lokalnim privrednicima i poljoprivrednicima
Ostale vesti iz ove kategorije