Privreda

U Bačkom Petrovom Selu novi kontejneri za reciklabilni otpad

Vukašin Ljubojev | 28. maj. 2021. | 10:36 | Privreda

Preduzeće “Potisje-Bečej” postavilo je 24 nova žuta kontejnera za odlaganje sekundarnih sirovina u Bačkom Petrovom Selu.

Kontejneri su obezbeđeni u sklopu postojeće saradnje sa nacionalnim operaterom “Ekostar Pak” iz Beograda, a cilj preduzeća je da obezbedi još jedan kontingent, kako bi Bačko Petrovo Selo u potpunosti bilo pokriveno žutim kontejnerima.

Ipak, neretko se dešava da nesavesni pojedinci uništavaju, čak i kradu kontejnere, čija pojedinačna vrednost iznosi 26.000 dinara, bez troškova postavljanja i brendiranja. Tako su prošle godine u Bačkom Petrovom Selu ukradena dva nova žuta kontejnera. Pored toga, sa njih su skidani i točkovi.

Bačko Gradište, Mileševo, Radičević i Poljanica u potpunosti su pokriveni žutim kontejnerima. Za naseljeno mesto Bečej potrebno je oko 600 komada, a kako iznos ove investicije nije mali, preduzeće će nakon što obezbedi Bačko Petrovo Selo, sukcesivno nabavljati kontejnere za Bečej.

Analize “Potisja” pokazuju da je primarna selekcija u opštini Bečej sve bolja, jer se u zelenim džakovima i žutim kontejnerima povećava procenat reciklabilnog otpada.

U Bačkom Petrovom Selu novi kontejneri za reciklabilni otpad
Ostale vesti iz ove kategorije