Turizam

“Bečej noću” naredne godine u avgustu, u planu regionalne muzičke zvezde

Vukašin Ljubojev | 28. jun. 2021. | 9:38 | Turizam

Manifestacija “Bečej noću” proteklog vikenda simbolično je obeležena u prisustvu velikog broja građana, koji su na Trgu oslobođenja imali priliku da uživaju u grandioznom vatrometu. Pored toga, volonteri Kancelarije za mlade opštine Bečej podelili su oko 1.000 dekorativnih staklenih sveća.

Od naredne godine, održavanje manifestacije, najverovatnije, biće pomereno za avgust, za dan grada, kazao je predsednik opštine Bečej, Dragan Tošić i dodao da će, kao i prethodnih godina, festival biti finansiran iz donacija privrednika.

Inače, lokalna samouprava je za prošlu godinu planirala da zvezda večeri “Bečeja noću” bude Zdravko Čolić. Međutim, to se nije ostvarilo zbog pandemije korona virusa. Ipak, prvi čovek opštine istakao je da posetioci ove manifestacije naredne godine mogu očekivati nastup neke od regionalnih muzičkih zvezda, ukoliko situacija sa korona virusom to bude dozvolila.

Inače, Opština Bečej je uoči manifestacije “Bečej noću” obezbedila reflektore koji obasjavaju pravoslavni i rimokatolički hram u centru grada. Za nabavku i postavku rasvete iz lokalnog budžeta obezbeđeno je 2,5 miliona dinara, kazao je predsednik opštine Bečej.

“Bečej noću”, kao vodeću manifestaciju u opštini Bečej, treba da prate i investicije koje su usmerene na ulepšavanje grada, budući da ona, između ostalog, za cilj ima da privuče što veći broj turista koji će se u buduće rado vraćati u naš grad, kazao je Tošić.

“Bečej noću” naredne godine u avgustu, u planu regionalne muzičke zvezde
Ostale vesti iz ove kategorije