Privreda

Novi kontingent kontejnera, novine u radu sa strankama, preventivne mere na deponiji

Vukašin Ljubojev | 20. avgust. 2021. | 10:53 | Privreda

Uprkos visokim temperaturama, deponiji “Botra” u Bečeju ne preti opasnost od zapaljenja, pokazale su analize termovizijskog snimanja tela bečejskog smetlišta, koje je nedavno sprovedeno na inicijativu preduzeća “Potisje-Bečej”.

Značaj ovih preventivnih mera za očuvanje životne okoline utoliko je veći jer analize pokazuju da bi u slučaju da se zapali pet hektara “Botre”, bilo potrebno više nedelja da se požar ugasi.

Potisje-Bečej” u saradnji sa firmom “Linde gas”, radi na pilot projektu izgradnje bezbednosnog sistema koji podrazumeva da se na deponiji instalira postrojenje za gašenje podzemnih požara. Naime, plan je da se ugljen-dioksid upumpava u biotrnove kako bi se ugasili eventualni požari u nastanku u telu deponije, ali i da se preventivno deluje kada su spoljne temperature ekstremno visoke.

Do kraja ovog meseca “Potisje” će, zahvaljujući donacijama privrednika, postaviti novih 40 kontejnera za reciklažu na javnim površinama u Bačkom Petrovom Selu i time će ovo naseljeno mesto u potpunosti biti pokriveno žutim kontejnerima u koje građani treba da odlažu PET ambalažu, staklo, karton, papir i aluminijum. To znači da će zeleni džakovi biti izbačeni iz upotrebe.

Inače, preduzeće „Potisje-Bečej“ od ponedeljka 23. avgusta uvodi nove mere u radu sa strankama. Građani koji imaju potrebu da kontaktiraju preduzeće, u obavezi su da elektronskim putem ili telefonom zakažu sastanak i da na isti dođu uz pridržavanje svih epidemioloških mera. Prema rečima direktora, do daljnjeg neće biti nenajavljenih poseta stranka u direkciji „Potisja“.

Novi kontingent kontejnera, novine u radu sa strankama, preventivne mere na deponiji
Ostale vesti iz ove kategorije