Društvo

Meštani Radičevića uz pomoć Opštine Bečej uredili letnjikovac kod crkve

Vukašin Ljubojev | 13. septembar. 2021. | 9:35 | Društvo

Udruženje meštana Radičević, pod pokroviteljstvom Opštine Bečej, organizovalo je devetu veliku radnu akciju i tom prilikom izbetoniralo letnjikovac kod crkve.

Građani su se i ovoga puta sami organizovali i sproveli radove, dok je lokalna samouprava obezbedila neophodan građevinski materijal u iznosu od 130.000 dinara.

U prethodnim akcijama meštani su pokosili pročelje sela, kao i sve ulice, zatim su povadili panjeve i suva stabla, uredili su teren za mali fudbal, park iza fudbalskog stadiona i sanirali ogradu oko škole. 

Do sada je iz opštinske kase za potrebe uređenje Radičevića izdvojeno oko pola miliona dinara, kazao je Mandić.

Meštani su se organizovali u okviru udruženja građana i tako uz pomoć i donaciju lokalnih privrednika prikupili sredstva za nabavku opreme za košenje trave. Oni planiraju da u narednom periodu urede šetalište, da realizuju postojeći projekat postavkom klupa i rasvete u parku, ali i da uz pomoć lokalne samouprave dodatno urede prostor oko fudbalskog terena i škole.

Svaku radnu akciju do sada oplemenile su i meštanke Radičevića, koje su za učesnike pripremile ukusne, domaće zalogaje kako bi se svi okrepili nakon dobro urađenog posla.

Meštani Radičevića uz pomoć Opštine Bečej uredili letnjikovac kod crkve
Ostale vesti iz ove kategorije