Zdravstvo

Preko 500 učesnika na „Bečejskoj stazi zdravlja - BEST“

Vukašin Ljubojev | 30. septembar. 2021. | 10:28 | Zdravstvo

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti opštine Bečej, danas je trinaesti  put za redom održalo tradicionalnu manifestaciju „Bečejska staza zdravlja - BEST“. U centru grada se i ovoga puta okupio se veliki broj sugrađana svih generacija.

Kroz ovu manifestaciju, organizatori, lekari i volonteri pokušavaju da doprinesu razvoju svesti kod celokupnog stanovništva, počev od najmlađih koji su kroz različite vrste aktivnosti na Trgu oslobođenja predstavili značaj fizičke aktivnosti i zdravog načina života kako kod zdravih osoba, tako i kod onih koji boluju od različitih bolesti.

Građani su mogli da besplatno i bez mnogo čekanja provere svoje zdravstveno stanje i da od lekara dobiju savete. Pregled je obuhvatao merenje nivoa šećera u krvi i krvnog pritiska. Ovakva zdravstvena ali i sportska akcija našim sugrađanima je i više nego korisna i značajna.

Organizatori su za ovu priliku pored sokova i peciva spremili i 100 kilograma simboličnih zelenih jabuka koje su oličenje zdravlja, a sve zahvaljujući firmi „Turinka“ iz Turije. Pored njih organizaciju ovog događaja pomogli su i Opština Bečej, Gradsko pozorište, Dom zdravlja, Kontroling Novi Sad, Promontgroup Novi Sad, knjižara Prizma 1993, MGM plamen, Lux color print i Linde gas Srbija.

Osmrtnice

Preko 500 učesnika na „Bečejskoj stazi zdravlja - BEST“
Ostale vesti iz ove kategorije