Privreda

„Linde gas“ snabdeva bolnice kiseonikom

Redakcija TV Bečej | 23. decembar. 2020. | 08:13 | Privreda

Firma „Linde gas“ nekadašnji „Carbo dioxid“ iz Bečeja, zapošljava oko 70 radnika. Od 2002. godine je članica velike korporacije „Linde“ a bavi se proizvodnjom i punjenjem različitih gasova: argonom, azotom, kiseonikom, ugljendioksidom. Specifični su i prepoznatljivi po proizvodnji ugljendioksida, po čijem su kvalitetu jedinstveni. Linda je članica Evropske asocijacije gasara, a kao takva u okviru svoje delatnosti u ovoj godini, došla je do izražaja sfera punjenja boca sa kiseonikom, pre svega u medicinske svrhe.

Tečnog kiseonika ima u svim bolnicama, snabdevenost je dobra iako je situacija teška, sve kompanije su preopterećene, rade punim kapacitetima u tri smene, rekao nam je Zoran Popov generalni direktor „Linde Gas“ i apelovao na sve one koji imaju kiseoničke boce, da ih vrate do snabdevača, jer je potražnja za  bocama enormna.

Inače, proizvodnja ugljendioksida je primarna u ovom preduzeću, a primena istog je široka. Zbog velike potražnje  proizvoda, a sigurnog tržišta, pre svega u zemljama regiona, planiraju i proširenje kapaciteta

„Linde gasovi“  se koriste u gotovo svakoj grani industrije, trgovine, medicine, nauke i istraživanja. Ugljendioksid se najčešće koristi kao dodatak u različitim gaziranim pićima, u plastenicima,ali i u svrhe dubokog zamrzavanja, gde se na tržištu prepoznaje kao suvi led. Linde gas,uz snabdevanje domaćeg tržišta orjentisana je i na izvoz, a svoje proizvode izvoze u Rumuniju, Mađarsku, Bugarsku, Hrvatsku, Italiju, Nemačku. 

„Linde gas“ snabdeva bolnice kiseonikom
Ostale vesti iz ove kategorije