Sport

Vaterpolisti Bečeja postali član Prve A lige Srbije

Vukašin Ljubojev | 26. april. 2021. | 7:05 | Sport

U okviru poslednjeg 18. kola Prve B lige, vaterpolisti Bečeja savladali su ekipu Dorćola sa 10:8 po četvrtinama 4:0, 1:0, 1:3, 4:5, i tako se kao druga ekipa na tabeli plasirali u Prvu A ligu Srbije.

Bečejci su, sada već minulu sezonu završili sa 43 boda, ostvarivši 14 pobeda, tri poraza dok su jednu utakmicu odigrali nerešeno. Protivničku mrežu tresli su 237 puta, dok su loptu iz svog gola vadili 177 puta.

Podsetimo pre godinu dana, klub je istupio iz Prve A lige, zbog procene trenera Krstonošića, da će podmlađenoj ekipi, u kojoj je danas prosek 17 godina, i Prva B liga dobro doći za sticanje iskustva i usavršavanje, dok je sada on potpuno siguran da će svom snagom otpočeti takmičenje u višem rangu.

Kada je reč  o poslednjoj utakmici, po gol za ekipu Bečeja  u duelu sa Beograđanima postigli su Jović i Bošković, dok su se Krstonošić i Perić po četiri puta upisali u listu strelaca.

Za veći deo tima nema odmora, jer se mlađe generacije spremaju za svoja prvenstva dok će najstariji ipak dobiti pauzu i otići za zaslužen odmor.

Za sada ne može još ništa da se kaže šta očekuje Bečejce u višem rangu, jer će doći do reorganizacije takmičenja, ali se po rečima trenera Krstonošića očekuje ostanak nekoliko ekipa u Prvoj A ligi kojima Bečej planira da uzme bodove u predstojećoj takmičarskoj sezoni.

Vaterpolisti Bečeja postali član Prve A lige Srbije
Ostale vesti iz ove kategorije