Zdravstvo

Danas vakcinacija i zakazanih i ne zakazanih građana

Redakcija TV Bečej | 13. maj. 2021. | 6:40 | Zdravstvo

Danas vakcinacija i zakazanih i ne zakazanih građana

U opštini Bečej u poslednja 24 časa prisustvo korona virusa potvrđeno je kod troje građana. Prema podacima dobijenim od Instituta za javno zdravlje Vojvodine u opštini Bečej zaključno sa jučerašnjim danom obolelo je ukupno 3281 građanin, od čega 155 aktivna slučaja zaraze Kovidom-19.

U kovid ambulanti Doma zdravlja Bečej u protekla 24 časa nije bilo testiranja putem brzih testova.

Urađeno je 30 antigenskih testova, od kojih su tri pozitivna na Kovid-19.

Uzorkovano je 8 PCR testova i poslato na analizu u Institut za javno zdravlje Vojvodine. Svi pristigli testovi iz Instituta su negativni.

Građani za koje se sumnja da su zaraženi, kao i lica za koje se sumnja da su bila u kontaktu sa zaraženim licima, stavljeni su u četrnaestodnevnu izolaciju.

Prema planu vakcinacije dobijenom od Instituta za javno zdravlje za danas je planirano da se na Punktu za imunizaciju, 142 građana vakciniše drugom dozom vakcine Sputnjik V od 8 do 14 časova i 79 građana prvom dozom vakcine Pfizer od 14h do 19h.

Građani Bečeja se danas i sutra u Sportskom centru mogu vakcinisati protiv Kovida - 19 bez zakazivanja od 14 do 19 sati. Na raspolaganju su ruske vakcine Sputnjik V, kineske vakcine Sinofarm dok će sutra biti i ograničena količina Fajzer vakcine.

Ukoliko su građani zainteresovani za vakcinaciju Fajzer vakcinom, mogu se prijaviti u Sportskom centru u sredu i četvrtak od 14 do 19 sati i biće obavešteni o datumu i vremenu davanja te vakcine, navodi se u saopštenju.

Takođe, u subotu 15. aprila u Ambulanti Bačko Petrovo Selo od 13 do 16 sati biće omogućena vakcinacija bez zakazivanja kineskom vakcinom Sinofarm.

Ostale vesti iz ove kategorije