Kultura

Knjiga Eve Pap „Pre nego što zađe sunce“ predstavljena Bečejcima

Redakcija TV Bečej | 14. maj. 2021. | 8:05 | Kultura

Pre nego što zađe sunce naslov je najnovijeg izdanja knjige, autorke Eve Pap iz Segedina, koji je minule srede predstavljen publici na ovogodišnjoj prvoj književnoj večeri u Narodnoj  Biblioteci Bečej

Silvija Fenjveši, bibliotekarka Narodne Biblioteke Bečej rekla je, da je posle toliko vremena, bilo pravo zadovoljstvo ponovo organizovati promociju knjige.

Autorka  Eva Pap, svoju prvu knjigu izdala je 2020. godine, pod naslovom, „I ponovo će osvanuti“, koja je postala veoma popularna u Mađarskoj, a i u Vojvodini. Dok je druga knjiga izdata u aprilu 2021 godine.

Narodna Biblioteka Bečej je, prema rečima autorke, druga stanica njene književne promo-turneje u Vojvodini, dodajući da se u ovim krajevima oseća maltene kao kod kuće, pošto joj je muž rodom iz Subotice.

Autorka, Eva Pap, koja živi u Segedinu svoj novi roman jednako preporučuje i mladima i starima, jer sadrži porodične tajne, bol koji se sakriva negde na dnu, obrađuje sudbine, traume, nikada ne ispričane događaje, pri tom puštajući uvid u 50-e godine u vreme Titove Jugoslavije. Ovo je priča o odgovornosti, o prećutkivanju istine i surove stvarnosti koja je ukorenjena u prošlosti. O tome, koliko je ponekad jako teško suočiti se i sa sopstvenim životom.

Na promociji je publika  imala prilike da čuje odlomke iz romana u izvođenju Zoltana Rokuša glumca iz Bečeja, a sa autorkom je razgovarala Silvija Fenjveši, bibliotekarka Narodne Biblioteke Bečej.

Knjiga Eve Pap „Pre nego što zađe sunce“ predstavljena Bečejcima
Ostale vesti iz ove kategorije