Kultura

„Pozorišnom zakletvom“ otvorene 63. Majske igre

Vukašin Ljubojev | 17. maj. 2021. | 11:12 | Kultura

Svečanom primopredajom ključa grada u ruke deci zvanično je otvoren 63. Međunarodni festival scenskog stvaralaštva dece i mladih „Majske igre“, koji će trajati do 21. maja.

Član opštinskog veća za omladinu, sport, turizam i odnose s javnošću opštine Bečej, Dane Mandić upravljanje gradom za vreme „Majskih igara“ poverio je najmlađim stanovnicima naše opštine.

Festival je otvorila dečija predstava „Kako su postale ružne reči“ Gradskog pozorišta Bečej, koje će inače nastupi i sa predstavom „Razredni neprijatelj“ u omladinskoj konkurenciji.

Inače na ovogodišnjim „Majskim igrama“ biće odigrano ukupno 10 takmičarskih predstava, po pet u obe konkurencije i jedna u čast nagrađenih predstava. Osim iz Bečeja, učesnici festivala dolaze iz Požarevca, Tuzle, Inđije, Smederevske Palanke, Kruševca, Subotice, Bačke Palanke, Novog Sada i Paraćina.

O kvalitetu odigranih predstava odlučivaće tročlani žiri u sastavu Silvija Križan, glumica Novosadskog pozorišta, pozorišna i filmska rediteljka i direktorka Festivala ekološkog pozorišta iz Bačke Palanke Sonja Petrović, dok je predsednik žirija glumac Srpskog narodnog pozorišta Aleksandar Gajin.

Takmičarski deo festivala traje do petka 21. maja kada će od 15 časova biti upriličeno proglašenje pobednika, nakon čega će u čast nagrađenih, biti izvedena predstava „Cvrčak i mrav na rođendanu“ u izvedbi Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade Bačka Palanka.

„Pozorišnom zakletvom“ otvorene 63. Majske igre
Ostale vesti iz ove kategorije