Politika

Novi odbornici, konkurs za direktora “Toplane” i v.d. direktora JP “Komunalac”

Vukašin Ljubojev | 29. jun. 2021. | 11:31 | Politika

Odbornici Skupštine opštine Bečej na 11. po redu zasedanju usvojili su isto toliko tačaka. Između ostalog, lokalni parlament od sada će funkcionisati sa tri nova odbornika.

Naime, Karolina Smieško (SVM), Laslo Feher (SVM) i Slobodan Dimitrov (SNS) podneli su ostavke na te funkcije, a na njihovo mesto došli su Hermina Juhas, Endre Aleksander i Branislav Nešić.

Skupština je sazvana u nešto kraćem roku iz razloga donošenja Programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za ovu godinu.

Takođe, na sednici je doneta Odluka o sprovođenju javnog konkursa za imenovanje direktora Javnog preduzeća “Toplana” Bečej, budući da sadašnjem direktoru Dejanu Vukoviću mandat ističe 17. oktobra ove godine.

Sa druge strane, direktoru JP „Komunalac“ Željku Plavšiću mandat ističe sutra 30. juna pa su odbornici konstatovali prestanak funkcije, ali ga je skupštinska Komisija za kadrovska i administrativna pitanja i radne odnose odlučila da predloži za vršioca funkcije direktora, i to na najduže godinu dana, što je lokalni parlament i usvojio.

Takođe je na današnjoj skupštini usvojen je i izveštaj Gradskog muzeja Bečej za prošlu godinu.

Novi odbornici, konkurs za direktora “Toplane” i v.d. direktora JP “Komunalac”
Ostale vesti iz ove kategorije