Društvo

Održano tradicionalno takmičenje u pripovedanju bajki

Redakcija TV Bečej | 1. oktobar. 2021. | 7:20 | Društvo

U organizaciji Narodne biblioteke Bečej i Mađarskog pozorišnog udruženja „PEREM“ održano je 15. tradicionalno takmičenje u pripovedanju bajki. Ovom manifestacijom je ujedno obeležen Dan mađarske narodne bajke i sećanje na velikog mađarskog pisca bajki Eleka Benedeka.

Na takmičenju je ove godine svoje umeće u pripovedanju  prikazalo 53 osnovnoškolaca opštine Bečej, raspoređenih u tri uzrasne grupe.

Iz ovog takmičenja nisu izostala ni deca predškolskog uzrasta i prvih razreda. Oni su učestvovali sa likovnim radovima, ilustracijom bajki. Na konkurs su  pristigla 73 rada, koje je ocenjavala Eleonora Stepanov Tol, diplomirani likovni umetnik. Žiri u kategoriji drugih i trećih razreda radio je u sastavu Žofija Mađar, članica Narodnog pozorišta iz Subotice i Piroška Ferčik Kiš, nastavnica mađarskog jezika i književnosti, bibliotekarke, dok je starije učesnike ocenjivala Viktorija Zakinski Toma, spisateljica i Enike Deak, nastavnica mađarskog jezika i književnosti.

U konkurenciji drugih i trećih razreda treće mesto su podelili Žofija Hodi i Mikša Horvat, drugo mesto pripalo je Aronu Bartusu, a prvu nagradu osvojila je Dorka Horvat. Posebne nagrade u ovoj kategoriji dodeljene su Riti Tripolski, Hani Sabo i Noemi Tot.

U konkurenciji četvrtih i petih razreda žiri je dodelio posebnu nagradu Kingi Zedi, dve treće nagrade osvojili su Lara Rafai i Lorand Nađ. Drugo mesto pripalo je Šimonu Batoriju, a u ovoj kategoriji prvo mesto osvojila je Oršolja Ferenci.

U konkurenciji šestih i sedmih razreda titula najboljeg pripovedača bajki pripala je Iveti Kišutcai, Viola Salma je osvojila drugo mesto, a treće mesto u ovoj kategoriji dele Larisa Farkaš i Aron Sabo. Žiri je podelio i posebne nagrade za Dominik Deak, Balaž Semendri i Vile Konc.

U konkurenciji dece predškolskih uzrasta prvo mesto osvojila je Ana Hegediš, drugo mesto pripalo je Dorini Koliger, a treće mesto su podelili Edina Tot i Bence Horvat. U konkurenciji prvih razreda prvo mesto osvojila je Žoka Mešter, na drugom mestu je završio Čanad Konc, a treće mesto pripalo je Noemi Albahari i Danielu Drapošu.

Takmičenje u pripovedanju bajki realizovano je uz podršku Mađarskog fonda nacionalne kulture i Ministarstva za ljudske resurse u Budimpešti,  uz učešće Univerziteta nauke „Etveš Lorand“.

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Održano tradicionalno takmičenje u pripovedanju bajki
Ostale vesti iz ove kategorije